Atractii

Home / Atractii

 

 

 

contact trei stejari brasov
str. Col. Kiss Sandor 102
Timisul de Jos – Dambu Morii
GPS: N 45.5932989; E 25.6411873
Tel.:+4 0758 111 016
+4 0757 042 274
+4 0757 042 275
+4 0268 340 050
Fax: +4 0268 340 090
Email: office@stejariibrasov.ro
title_bottom

Atractii turistice

Canionul 7 scari

Canionul Șapte Scări este un defileu săpat în calcare jurasice din partea nord-vestică a munților Piatra Mare, în Sacele județul Brașov.

Canionul 7 scari

Canionul 7 scari

Lungimea lor este de 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din zece trepte cu înalțimi între 2.5 și 15 metri, transformate în cascade prin volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent de stânga al Șipoaiei,. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări ( noua la numar) si a unor pasarele metalice nefiind nevoie de echipament specializat , dar obligatoriu cu echipament de munte (cel putin ghete sau bocanci), Denumirea ,,SapteScari” vine din anii 1920-1930 cand accesul se face ape sapte scari din lemn .
Șapte Scări sunt erodate( adâncite ) în calcare jurasice, păstrează urmele evoluției morfologice recente a întregului masiv.

Localizare: 45°34’00.1″N 25°38’38.8″E

Sursa: https://www.facebook.com/7scari/info?tab=page_info


Pestera de gheata
pestera_de_gheata

Pestera de gheata

Peştera de Gheaţă din Munţii Piatra Mare se găseşte la o altitudine de aproximativ 1.400 de metri, într-un mare bloc de calcar şi, dacă nu ar fi marcată, cu siguranţă oricine ar trece pe lângă ea. Peştera are un aspect de fisură verticală în munte, îngustă, prin care vine un curent rece ca gheaţa.  

Peştera nu este atât de uşor de vizitat, deoarece trebuie să urci în ea, prin fisura strâmtă, ce variază de la jumătate de metru până la maximum un metru şi jumătate. În peşteră nu există scări, aşa că trebuie să te sprijini de pereţi ca să poţi urca pe bolovanii căzuţi în deschizătura dintre stânci. Atenţie mare însă, deoarece alunecă. Prima parte a peşterii este mai uşor de vizitat, deoarece ajuta mult lumina naturală ce vine de afară. Însă, pentru a doua parte a peşterii, trebuie să fii pasionat de speologie pentru a parcurge acest drum dificil, din cauza spaţiului strâmt. Înăuntru încep să ia contur formaţiunile de gheaţă. Nu este nevoie de un echipament profesionist, ci doar de bocanci, un pulover gros şi o lanternă puternică.

Bunloc 

Bunloc este un deal în municipiul Sãcele, la 5 km sud-est de orasul Brasov.

parapanta-bunloc

Bunloc

Altitudinea maximã este 1185 metri. Partia Bunloc este situata la intrarea in Brasov, de pe Dn1 – E60. Pe partea dreapta se pot observa cabana, partia Bunloc si instalatia de telescaun.
Partia de ski Bunloc are un grad de dificultate mediu si lungimea de 2900 m. Altitudinea la plecare este de 1170 m, iar la sosire de 600 m. Recomandare: avansati – Instalație de transport pe cablu: telescaun Telescaunul functioneaza dupa sezon: program de iarna (ianuarie – martie) si program de vara in rest.
Bunloc este o zona turisticã din cele mai vechi timpuri. În ultimii ani zona a devenit foarte popularã pentru amatorii de parapantã si paragliding.


Paradisul acvatic

 

Paradisul Acvatic

Paradisul Acvatic

Paradisul Acvatic s-a deschis în iulie 2007 şi întruneşte toate condiţiile pentru a reprezenta un adevărat complex de sănătate şi agrement fiind întins pe o suprafaţă de 12.000 mp parte acoperită şi 12.000 mp destinaţi sezonului estival.

Cu o capacitate de 2000 de persoane, complexul dispune de :  6 piscine interioare şi 2 piscine în aer liber,  tobogane cu apă,  saunejacuzzigrotă de relaxare,  sală de fitness,  teren de fotbal acoperit,  teren de volei pe nisip,  restaurant şi terase

Vă oferim posibilitatea de a vă bucura de razele soarelui în zona de sezlonguri amenajată în jurul bazinelor pentru aproximativ 1500 depersoane.

 


 

 Smile Aqua Park – cartier Noua

Smile Aquapark Brașov, cel mai mare parc acvatic din Romania cu o suprafață de aproximativ 4 Ha.Are cele mai mari tobogane din țară.

Smile Aqua Park

Smile Aqua Park

Designul restaurantelor și al barurilor este unicat în România. Apa se filtrează la 3 ore în bazinele pentru adulți și la fiecare oră în bazinele pentru copii.

În cadrul parcului există mai multe piscine, pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele:
– piscina de relaxare, cu o adâncime de aproximativ 1,60 m, care are o suprafaţă mare şi în care veţi găsi şi un bar foarte frumos amenajat
– piscina pentru copii, unde cei mici vor găsi tobogane pe măsura lor
– River – o piscină de relaxare care înconjoară parcul şi în care apa este antrenată să curgă pe întreg perimetrul în aproximativ o oră… Aici este interzis înotul, aceasta piscină poate fi folosită doar pentru plimbarea cu colacul. Dacă vreţi să înotaţi, în timpul plimbării vă puteţi opri la una din piscine, din River aveţi acces la toate.
– piscinele de la fiecare grup de tobogane

Localizare:45°37’02.3″N 25°38’15.3″E

Sursa:http://infoseason.ro/homepage/smile-aqua-park-brasov/

 


Park Aventura

Parc Aventura

Parc Aventura

Parcul de aventura este o activitate sportiva si recreativa in aer liber, un mod foarte placut de a petrece timpul liber cu familia si cu prietenii.

Parc Aventura Brasov dispune de 14 trasee de dificultate progresiva. Fiecare participant la aventura primeste un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuiesc folosite in permanenta pentru siguranta.

Localizare:45°36’46.8″N 25°38’09.3″E

Sursa:http://www.parc-aventura.ro


 

 

Biserica Neagra

 

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche) este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov, situată în centrul

Biserica Neagra

Biserica Neagra

municipiului Brașov. Clădirea gotică a fost parțial avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înegrit și a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, „Biserica Neagră”, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.

Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, datând din secolele XIV-XV. Având o lungime de peste 89 de metri este considerată a fi cea mai mare biserică din România. Datorită mărimii ei, când a fost finalizată a primit titlul de „Cea mai mare biserică dintre Viena și Constantiopol”.

 

Localizare:45°38’27.9″N 25°35’16.1″E

Sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Neagră


 Castelul Bran

Castelul Bran

Castelul Bran

Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic.

El adăpostește în acest moment muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.

 

Localizare:45°30’54.4″N 25°22’01.7″E

Sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_Bran

 


 Biserica fortificata

Biserica evanghelică fortificată din Prejmer, comuna Prejmer, județul Brașov, a fost construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea.

Biserica Fortificata Prejmer

Biserica Fortificata Prejmer

Ansamblul bisericii evanghelice fortificate, format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane, turn de poartă.

Initial, clădirea era compusă din patru brațe egale dispuse în jurul unui careu centrat de un turn octogonal. Fiecare braț era compus din câte două travee, una pătrată și alta poligonală, corul bisericii fiind flancat pe ambele laturi de câte două perechi de capele rectangulare. Înrudirea cu spiritul și formele utilizate pe șantierul bisericii mănăstirii cisterciene Cârța, iar pe de altă parte, cu cele prezente la biserica evanghelică din Bartolomeu-Brașov, ambele ridicate după mijlocul secolului al XIII-lea, permite datarea bisericii evanghelice din Prejmer în a doua treime a secolului al XIII-lea și încadrarea sa în aceeași ambianță stilistică.

Localizare:45°43’19.9″N 25°46’25.3″E

Sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_fortificată_din_Prejmer

 


Partia Clabucet

Partia Clabucet - Predeal

Partia Clabucet – Predeal

Aflata in proximitatea pensiunii, Predeal este o alegere foarte buna , daca vrei sa te distrezi si sa te bucuri de zapada indiferent fie ca vrei sa mergi la munte , sa te distrezi prin oras , pe partie sunt foarte multe alegeri si un peisaj impresionant .

Partia Clabucet: grad de dificultate: mediu, lungime: 2100m, diferenta de nivel: 390m, inclinare: 20°, este dotata cu transport cablu.MediaDOT.ro

Partia Clabucet sosire: grad de dificultate: usor, lungimea: 800m, diferenta de nivel: 160m, inclinare 20°, este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala si iluminat nocturn.

Partia Clabucet varianta: grad de dificultate: usor, lungimea: 790m, diferenta de nivel: 160m, inclinare 20°, este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala.

Partia Clabucet Scoala: grad de dificultate: foarte usor, lungimea: 200m, diferenta de nivel: 30m, inclinare 15°, este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala si instalatie nocturna.

 

Localizare:45°29’39.0″N 25°34’48.7″E

Sursa:http://ghidturistic.org/predeal.html

 


Gradina Zoologica

gradina_zoologica_brasov

Gradina zoologica Brasov

Situata in cartierul Noua – aflat in marginea de sud-est a Brasovului – gradina zoologica se afla in mijlocul unei paduri. Amenajarea este una la un standard inalt, animelele sunt bine ingrijite iar locul este linistit si potrivit pentru plimbare, citit sau meditat

Animale care pot fi vazute aici:

Reptile: testoasa, testoasa de uscat, pitonul tigrat, boa.

Pasari:strutul, emu, rata salbatica, rata muta, rata mandarina, gasca domestica, lebada neagra, lebada alba gat negru, barza europeana, porumbelul comun, turturica, bibilica, curca, prepelita, gaina, paunul, fazanul auriu, fazanul argintiu, fazanul de vanatoare, uliul porumbar, uliul sorecar comun, soimul de iarna, acvila tipatoare, canarul, papagalul rosela, papagalul perus, papagalul micul alexandru, papagalul capra, papagalul nimfa, papagalul agapornis, cucuveaua, bufnita, cinteza australiana.

Mamifere: capra, oaia, lama, capriorul, cerbul carpatin, cerbul lopatar, mistretul, porcul pitic, lupul cenusiu, ciinele domestic, vulpea, vulpea polara, tigrul, leul, jaguarul, jderul european, ursul brun, iepurele, calul, magarul, babuinul, babuinul imperial, nutria, cobaiul, hamsterul auriu, veverita

Localizare:45°36’49.9″N 25°37’57.8″E

Sursa:http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-18341000-fotogalerie-brasov-cum-arata-cea-mai-moderna-gradina-zoologica-din-tara-bune-rele.htm


Dino Park – Rasnov

 

dinopark

Dino Parc Rasnov

Situat in apropierea Cetatii Rasnov, Dino Park se intinde pe o suprafata de 2,5 ha si ofera vizitatorilor o experienta de neuitat, in lumea demult apusa a dinozaurilor. 

Pe lângă cei 56 de dinozauri, Dino Park va cuprinde un parc științific certificat de cercetătorii germani în materie de dinozauri, un cinematograf cu 70 de locuri, un loc de joacă generos pentru copii, locuri de creație, un lac artificial, două puncte de observare montate în copaci, alei, magazine de suveniruri.

Parcuri similare se află în Germania, Austria și altul în construcție la Las Vegas.

 

 

 

 

 

Localizare:45°35’27.4″N 25°28’28.1″E

Sursa:http://newsbv.ro/2014/08/07/parcul-dinozauri-rasnov-incepe-sa-prinda-contur/

 

 

 


bottom_page_954x33