3 stejari
casatorie cu partenerul tau

Cand discuti despre casatorie cu partenerul tau?

Te gandesti la casatorie cu partenerul tau? Adesea, abordarea subiectului căsătoriei cu partenerul poate fi o conversație dificilă. Viitorul vostru împreună este un subiect serios. Dar chiar dacă știi că căsătoria este un obiectiv eventual, când este cu adevărat momentul potrivit să introduci acest subiect? Te lași inspirat de Hollywood și îi faci o propunere neașteptată? Sau este mai bine să discuți acest pas înainte să se întâmple?

Cultura populară nu ar trebui să fie lumina ta călăuzitoare, deoarece impune propunerea și munca emoțională care o preced asupra unei singure persoane (în mod obișnuit, persoana care face propunerea).

Și în timp ce o propunere secretă poate fi demnă de filme în departamentul romantic, a face o propunere fără a avea o discuție despre căsătorie nu este ideal. O propunere nu ar trebui să vină din senin,

În schimb, acești experți cred că o propunere ar trebui să vină doar după o discuție profundă despre căsătorie și viitor. Dar, din nou, rămâne întrebarea: Când este momentul potrivit pentru această discuție?

Așteaptă Până Când Ai Stabilit Angajamentul și Încrederea

Cu încrederea, de multe ori vine și discuția despre căsătorie: Într-o relație, construirea încrederii prin exprimarea sentimentelor către partenerul tău este crucială pentru a simți iubirea și respectul necesar într-o relație de durată, spune ea.

Odată ce ai stabilit angajamentul și încrederea și te simți pregătit să faci următorul pas, împărtășește acest lucru. Dacă un partener simte că ar dori să facă acel următor pas, este important să-și exprime aceste nevoi partenerului,. Dacă celălalt nu se simte pregătit, este important să discutați ce ar putea să-l facă să se simtă pregătit—sau ce pași trebuie făcuți pentru a ajunge la un acord într-un loc în care amândoi simt că este sănătos pentru relația lor.

 

casatorie cu partenerul tau cum sa discuti

Discută Despre Căsătorie Înainte Să Vă Mutati Împreună

Mutarea împreună fără a discuta despre căsătorie nu ar putea fi o idee bună. Motivul casatorie cu partenerul tau? Dacă unul crede că relația se îndreaptă către căsătorie, în timp ce celălalt este concentrat doar asupra a ce ar putea să se întâmple pe parcursul unui contract de închiriere pe 12 luni, sentimentele vor fi rănite.

Partenerul care dorește căsătoria poate simți că relația merge în acea direcție când poate să nu fie. Acest lucru duce la suferință și frustrare inutile. Odată ce locuiți împreună, orice despărțire este mai grea, astfel că relația poate continua fără să fie ceea ce își doresc cu adevărat amândoi partenerii.

Nu Vorbi Despre Căsătorie Prea Devreme

Chiar dacă ești îndrăgostit de la început, se recomandă să nu abordezi discuția despre căsătorie prea devreme. Așteaptă până când vă cunoașteți destul de bine și sunteți clari cu privire la propriile voastre obiective, precum și cele pe care le aveți pentru relație,

Totuși, există o conversație pe care o poți avea foarte devreme, spune ea: Dacă unul dintre voi vrea să se căsătorească într-o zi, acest lucru ar trebui să fie clar de la momentul în care deveniți exclusivi. Nu este o conversație despre ‘când ne vom căsători’ sau ‘ne vom căsători’—dar dorința este exprimată clar de la început.

Cum Să Începi Conversația Despre casatorie cu partenerul tau

Când ești pregătit să ai această discuție de casatorie cu partenerul tau, abordeaz-o într-un mod deschis, iubitor și non-confruntativ. Poți spune ceva de genul: Am reflectat la relația noastră și simt că mi-ar plăcea să mergem mai departe împreună și să împărtășim un viitor, și am vrea să aud și părerea ta despre asta și unde te afli tu.

Un astfel de început deschide posibilitatea pentru partenerul tău să-și exprime sentimentele fără să simtă presiune și oferă spațiu pentru ca partenerul care inițiază discuția să-și împărtășească punctul de vedere, de asemenea.

Ultimele articole

Ofertă camere

Oferte corporate

Evenimente

×